Üvegmozaikhoz ajánlott segédanyagok

Különleges burkolatról lévén szó különleges ragasztási technológiát kell alkalmaznunk.

Ez nem okozhat problémát, hiszen a MAPEI termékpalettáján ide is találunk megfelelő anyagokat.

Az üvegmozaik áttetsző, ezért a burkolásnál olyan anyagot kell használnunk, amely a felragasztás után nem változtatja meg a különböző üvegmozaikok színének tónusait. Ennek a problémának a megoldására a MAPEI a KERAFLEX elnevezésű magas minőségű fagyálló ragasztójának fehér színű változatát ajánlja (anyagszükséglete: kb.3,5 kg/m2). Ennek az anyagnak használata során az üvegmozaik színe garantáltan nem fog megváltozni. A tökéletes burkoláshoz azonban ez még nem elég.

A ragasztóhabarcs kikeményedése után kezdődhet a fugázás. A MAPEI az üvegmozaik fugázásához az ULTRACOLOR PLUS nevű fugázó anyagot ajánlja. Az ULTRACOLOR-t bátran alkalmazhatjuk üvegmozaik fugázásához, hiszen azon túl, hogy flexibilis és gyorskötő, nehezen tudnánk olyan üvegmozaik színt találni, amelyhez az ULTRACOLOR színpalettájáról ne találnánk meg a megfelelő árnyalatot. Ha üvegmozaikot fugázunk, négyzetméterenként kb.1,5 kg anyag fogyásával kell számolnunk.

Abban az esetben amennyiben konyhapultot burkolunk üvegmozaikkal, célszerű a KERAPOXY nevű, kétkomponensű, epoxy bázisú, saválló fugázót használni a felület tisztíthatóságának érdekében.

Elmondhatjuk, hogy a fent említett ragasztó és fugázó anyagokat használva, a nagy gondossággal és igényességgel megálmodott fürdőszobák és konyhák az évek múltán is eredeti pompájukban fognak ragyogni tulajdonosaik legnagyobb örömére.

 
  • mozaikgrafika
  • mozaikgrafika
  • egyedi exkluzív grafika
  • mozaikgrafika
  • egyedi exkluzív grafika
  • üvegmozaik grafika
Gőzkabin ülőfelülete
Csempe közé illesztett üvegmozaik
Különleges mozaikkép
Naplementés tengerpart
Shiraz Hotel logója
Medencetérbe állított műalkotás
Mozaikkal burkolt gőzkabin
Törtmozaik grafika részlet
Mozaik burkolat gyöngyház pöttyözéssel
Zöld üvegmozaik a medencében
Barna medence alján üvegmozaikkép
Medence lépcsője
Szürke cápa kék keverékben
Cápás grafika medencében (egyedi üvegmozaik grafika)
Családi ház üvegmozaikos medencéje