A mozaik régen és most

Mozaiktöredék a bizánci kultúrából
A mozaikkészítést mint díszítési technikát már az ókorban is alkalmazták – számos mozaik, valamint mozaiktöredék került elő az ásatások során. A legkorábbról ismert mozaikok Mezopotámiából származnak.

Kezdetben az agyagfalba köveket, csontokat, kagylókat nyomkodtak, később cserépdarabokat és kifejezetten díszítés céljából készített cseréplemezeket és formákat.

A mozaik fénykora egybeesik az ókori Hellász fénykorával és a fürdőkultúra fellendülésével. A mozaik biztosította a vízmentes burkolatot, és ekkor már a mozaiknak több fajtáját is

Mozaiktöredék a római kultúrából
megkülönböztették - padló-, fal-, mennyezetmozaik-, és a mozaikkirakás technikájától függően ismerték a kavicsmozaikot, a szabályos kőkockából vagy a szabálytalan alakú márványokból készített mozaikokat.

A Római Birodalomban a mozaik népszerűsége tovább növekedett, és minden tekintélyes római polgár lakóházának padlóját mozaik fedte. A későbbi évszázadokban fel-feltűnik a mozaik, például a középkorban az üvegmozaik, illetve legjelentősebben az iszlám kultúrában, de igazi reneszánszát az utóbbi években éli világszerte.

 
  • krisztálymozaik - víztiszta nagy méretű dekoratív mozaik
  • exkluzív dekoráció
  • üvegmozaik grafika
  • mozaikgrafika
  • üvegmozaik grafika
  • üvegmozaik grafika
Zöld üvegmozaikmedence szürke peremmel
Egyedi üvegmozaik burkolatú élménymedence
Egyedi és gyári üvegmozaik burkolat
Szálloda medencéje
Hotel Residence logója
Café Montecassino belső helysége
Törtmozaik grafika részlet
Zöld gőzkabin egyedi díszítéssel
Mozaikkép számítógépes terve
Mozaikkagyló
Zuhanyzó egyedi üvegmozaik mintával
Szürke cápa kék keverékben
Játékos aranyhal
Különleges színfoltok, átmenetek üvegmozaikból
Kéz a kézben